Хаос: Турнирите в Маями, Монте Карло и Рим също под заплаха



09-03-2020 14:01 | Станко Димов

Надпреварата в Индиън Уелс, която трябваше да започне тази седмица, може да се окаже първата от многото големи, които няма да се проведат по разписание. Испанското издание „Марка“ твърди, че има огромна вероятно Мастърс 1000 турнирите в Маями, Монте Карло и Рим също да не се играят по план. Причината е повече от ясна – разпространението на короновируса.

Отмяната на турнира в Маями (25 март - 5 април) е на 99% сигурна, след като длъжностните лице вече обявиха, че музикалният фестивал „Ултра мюзик“, който трябваше да се проведе по същото време, при това на 20 мили от Маями, е отменен.

На този етап ръководителите в ATP и WTA не бързат с коментар, но и не изключват подобен сценарий.

„Рано е да спекулираме какво ще се случи с другите турнири. Ще продължим внимателно да следим ситуацията. Здравето и безопасността винаги ще бъдат на първо място“, заяви президентът на WTA Стив Саймън.

Ако положението не се подобри „Мастърс“-ите в Рим и Монте Карло ще последват съдбата на Индиън Уелс и Маями. Италия е най-засегната страна в Европа от коронавирус и на този етап изглежда невъзможно провеждането на местния Мастърс. Заради близостта си с Италия съдбата може да сподели и турнирът в Монте Карло.

„Марка“ твърди, че турнирите в Индиън Уелс и Маями (ако го отложат и него) най-вероятно ще бъдат проведени в седмиците след US Open и ще бъдат за сметка на азиатското турне. Турнирите в Пекин и Шанхай вероятно ще отпаднат от календара за този сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини