Джокович с емоционален призив



22-03-2020 20:19 | Tennis24.bg

С молитва за здраве и насоки да си останат у дома - така световният номер 1 Новак Джокович се обърна към своите последователи в социалните мрежи. Сърбинът разкри, че във време на пандемия от коронавирус се намира вкъщи, заедно със семейството си - съпругата си Йелена и децата си Стефан и Тара.

В своето послание той заяви, че намира и позитиви в социалната изолация, която е наложителна, за да може вирусът да бъде преборен по-бързо. Ноле разкри, че му липсват разходките и тренировките, които са се превърнали в ежедневие за всеки тенисист. Но сега има възможност да прекара повече време с любимите хора, за които често няма време.

"За такова време, прекарано вкъщи, винаги трябва да се направят усилия. Сега ситуацията ни подсказва, че трябва да се грижим за себе си. Да намерим мир, да се упражняваме да имаме позитивни мисли по-често, да се молим, да търсим спокойствие, да пишем, да четем, да пеем, да свирим, да играем", пише Джокович.

В момента на сърбина не му се налага да мисли за тенис, тъй като всички турнири са отложени за след 7 юни, а ранглистите са "замразени". Джокович публикува снимка и на лекари от Сърбия, които призовават хората да останат по домовете си. / btvnovinite.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини