Тенисът подкрепи отлагането на Игрите в Токио



25-03-2020 09:24 | Николай Драганов

Международната федерация по тенис (ITF) приветства решението за отлагане на Олимпийски игри. Вчера Международния олимпийски комитет обяви, че Игрите няма да се проведат през лятото на тази година, а за първи път в историята им в мирно време ще се отложат с една година.


"Глобалната здравна ситуация продължава да се развива с изключителни темпове и ние сме изправени пред безпрецедентна ситуация, която изисква отговорно ръководство и вземане на информирани решения. Въпреки че това е горчиво разочарование за всички, които са се подготвяли и тренирали усилено, всички разбираме, че защитата на човешкия живот, здраве и безопасност е на първо място", се посочва в разпространеното до медиите изявление.


„ITF подкрепя това решение и ще продължи да си сътрудничи изцяло с МОК и МПК с поглед към 2021 г. Очакваме с нетърпение да видим всички спортисти, доброволци и фенове, когато е безопасно да се срещнем и да участваме най-добре на Олимпийските игри и Параолимпийски игри в Токио“.

 

"Пълна подкрепа" за решението декларираха отделно и от Федерацията по тенис на САЩ (USTA).

 

"Решението за отлагане на Игрите на XXXII Олимпиада в Токио очевидно беше трудно, а ние също изпитаме разочарованието, което толкова много от спортистите изпитват в момента. В крайна сметка, с оглед продължаващата и развиваща се ситуация около вируса COVID-19, това беше най-разумното и подходящо решение. USTA изразява пълна подкрепа за този ход, тъй като здравето и безопасността на спортистите, феновете, доброволците, персоналът и всички, които участват в Токио 2020, са най-важният приоритет", се казва в съобщение на USTA. 


Това е първият път от Втората световна война насам, когато че кулминацията на Олимпиадата няма да се проведе в своя четиригодишен цикъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини