Фонини: Произвеждате маски? Моля, пишете ми!



30-03-2020 10:19 | Николай Драганов

Световният №11 Фабио Фонини използва социалните мрежи, за да потърси помощ и подкрепа за засегнатите от коронавируса. Стотици топ спортисти вече направиха различни дарения, а Фонини разказа, че негови близки за застрашени от пандемията и желае да им помогне по конкретен начин - че осигуряване на маски, които да закупи от някоя компания, кояно ги произвежда.


"Здравейте на всички. Както знаете, аз съм от Арма ди Таджия. В момента баба ми живее в резиденция за възрастни граждани, наречена Le Grange Anni Azzurri, в Рива Лигуре, и те се нуждаят спешно от маски. Не само там, но във всички старчески домове за възрастни хора в провинция Империя. Те имат нужда от тях. Обръщам се към вас, за да помоля онези, които произвеждат [маските], да се свържат лично с мен. Бих искал да купя [маски], така че не се колебайте да ми пишете, моля. Ще успеем заедно", заяви Фонини във видео на италиански, озаглавено "Заедно можем" и публикувано в неговия акаунт в "Туитър".

 

ВИДЕО


Италия остава една от най-засегнатите държави от пандемията до този момент, а солидарният акт на Фонини не е първият, който предприе, за да помогне на страната си да продължи напред в тези сложни времена. Към момента в Италия са диагностицирани над 97 000 случая на заразени с новия опасен щам на коронавирус - COVID-19, а жертвите са над 10 000. Това превръща Италия в страната с най-много смъртни случаи от COVID-19 в целия свят до този момент. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини