Надал и Гасол започнаха кампания за събиране на 11 млн.



27-03-2020 11:42 | Tennis24.bg

Две от най-големите звезди на испанския спорт – тенисистът Рафаел Надал и баскетболистът Пау Гасол стартираха кампания за набиране на финансови средства, с които да подпомогнат местния Червен кръст. Носителят на 19 титли от Големия шлем сподели, че целта им е да наберат сумата от 11 млн. евро, които да бъдат дарени от популярни спорни хора в Испания.

Страната е е една от най-засегнатите в света с над 56 хиляди заразени и над 4000 починали от COVID-19.

„Мисля, че ние сме спортистите в голяма част заради вашата подкрепа и сега е моментът, в който вашите спортисти няма да ви провалят“, каза 33-годишният Надал в специално видео.

„Стигнахме до извода, че ще стартираме инициатива, с която се надяваме всички испански спортове да се обединят в демонстрация на солидарност и добър пример за единство, за да помогнем на Червения кръст. Целта е ясна - да съберем 11 милиона евро, за да помогнем на 1.35 милиона души. Вярваме, че целият испански спорт ще се присъедини. Пау и аз вече направихме даренията си и Ви се доверяваме. Сигурни сме, че това ще бъде най-голямата ни победа“, добави тенисистът.

Надал се присъедини към световните звезди, които вече дариха огромни суми за борбата срещу COVID-19. Сред тях са Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Роджър Федерер, Пеп Гуардиола, Серхио Рамос и много други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини