Вавринка: Тенисът ще бъде последната стъпка към нормалността



29-04-2020 15:17 | Tennis24.bg

Бившият №3 в световната ранглиста Стан Вавринка изрази мнение, че сезонът трудно ще бъде подновен до края на годината. Швейцарецът е категоричен, че заради многото пътувания из света, тенисът ще бъде сред спортовете, които ще бъдат подновени последни.

„Трудно ми е да си представя, че ще играем тази година. Тенисът е сред най-трудните за управления спортове по време на пандемията. Ще трябва да изчакаме докато границите бъдат отворени и отново ще може да се пътува свободно по света. Тенисът ще бъде последната стъпка към връщането към нормалността. Например „Ролан Гарос“ – това е турнир, който не се организира от 50 човека. Дори и да играем без публика, в организацията участват много хора. Всичко е възможно, но не мисля, че тази година ще се върнем на корта“, коментира Вавринка пред френския вестник „Екип“.

Шампионът от „Ролан Гарос“ 2015 сподели и мнението си относно предложението на Роджър Федерер за обединение на АТР и WTA.

„Сливане на АТР и WTA може да бъде правилна стъпка за света на тениса. Когато Роджър Федерер казва своето мнение, гласът му се чува и нещата се движат по-бързо“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини