Бекер: Надал щеше да изравни рекорда на Федерер тази година



03-05-2020 13:49 | Tennis24.bg

Новак Джокович е големият губещ от спирането на тенис сезона заради пандемията от коронавирус. Това мнение изрази бившият №1 в света Борис Бекер, който е и бивш наставник на сърбина. Според германеца Рафа Надал е щял да изравни постижението на Федерер по брой спечелени титли тази година на „Ролан Гарос“.

„Вероятно Роджър Федерер се наслаждава на престоя си у дома, защото в момента нито един от рекордите му не може да бъде подобрен“, коментира Бекер пред CNN.

Големите трима – Федерер, Джокович и Надал, имат спечелени общо 56 титли на единично – Маестрото води с 20, Матадора е с 19, а Ноле със 17.
„От тях тримата, Новак трябва да е най-разочарован. Той нямаше загубен двубой от началото на годината, спечели ATP Cup за Сърбия, след това спечели Australian Open и в Дубай“.

Според Бекер Джокович няма да го каже публично, но „дълбоко в себе“ е разочарован от невъзможността да се провеждат турнири в момента.
Бекер също така каза, че очаквал Надал да изравни Федерер по титли от Шлема още тази година.

„Очаквах Надал да спечели „Ролан Гарос“ тази година, както го направи 12 пъти преди това, и да изравни Федерер по титли в Шлема“, сподели Бекер и допълни, че Федерер ще има най-голям шанс да спечели нова титла от Шлема „на трева“.

Според Бекер, големите трима в тениса изпитват огромен респект един към друг, но не са приятели.

„Дали те се чуват в Лондон, Париж или Ню Йорк и се канят на взаимна вечеря? Съмнявам се. Вижте Формула 1. Мислите ли, че Люис Хамилтън е готов да обядва със Себастиан Фетел? Невъзможно! А във футбола – капитанът на Ливърпул да отиде на почивка с капитана на Ман Юнайтед. Според мен това е невъзможно“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини