Джокович: Не поканих Федерер и Надал за Адриа тур



26-05-2020 10:48 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович разкри, че в последно време е разговарял повече от обичайното с Роджър Федерер и Рафаел Надал, но въпреки това не ги е поканил да участват в Адриатическия тур, който организира.

След като изкара два месеца под карантина в Марбея, Джокович се завърна в родината си и изготвя планове за демонстративна надпревара, която да се проведе на територията на няколко страни от Западните Балкани. Сред поканените състезатели са Григор Димитров, Доминик Тийм и Александър Зверев.

„С Роджър и Рафа комуникирахме повече от обичайното през последните седмици. По време на коронавирус пандемията разговаряхме за ситуацията с тенисистите, които са назад в ранглистата и как можем да им помогнем“, коментира Джокович.

„Федерер все още има проблеми с коляното, така че не го попитах (за Адриатическия тур). Рафа току-що се завърна на корта. Миналата седмица разговаряхме за US Open, но не го поканих, защото не вярвам, че щеше да се съгласи“, каза още Ноле пред Sport Klub.

Федерер, носител на 20 трофея от турнири от Големия шлем, се подложи на операция на коляното няколко дни след загубата от Джокович на полуфиналите на Australian Open в началото на годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини