Светът на тениса постепенно се завръща към нормалния ритъм



01-06-2020 15:53 | Tennis24.bg

Изминаха три мъчителни месеца за любителите на спорта. И докато футболът получи “зелена” светлина и постепенно се завръща, макар и без фенове, бъдещето на тенис календара остава неизяснено. Според различни източници турнирите със състезателен характер ще стартират в началото на август, като ще бъдат придружени от засилени мерки за социална дистанция.

“Уимбълдън” е единственият отменен турнир от Големия шлем. Ролан Гарос бе насрочен за есента, а след него ще се проведе US Open 2020. ATP обяви, че най-оптимистичната дата за рестарт на сезона е 1 август, когато ще продължат състезанията на клей.

През май месец стартираха няколко демонстративни турнира, чиято цел е да поддържат формата и тонуса на състезателите. Петра Квитова например спечели Купата на президента в родната Чехия. Освен това организаторите на част от елитните надпревари проведоха виртуални състезания, в които изпробваха уменията на тенисистите с джойстик в ръка.

За юни са насрочени няколко демонстративни състезания, в които ще участват представители на световния топ 100. Подобен турнир ще бъде организиран в Берлин, а Доминик Тийм ще домакинства в Кицбюел на надпревара със седем тенисисти. Освен австриеца, в “Thiem’s Seven” ще участва Гаел Монфис. Останалите участници ще бъдат обявени на по-късен етап.

Ракета №1 на България също се готви за поява на корта след 3-месечно отсъствие. За последно Григор Димитров участва на турнира в Мексико, където загуби от Рафа Надал на полуфинал. По време на пандемията, Гришо бе заедно с треньора си Крис Гро в Калифорния, подготвяйки се за подновяването на тенис календара.

Българинът заяви участие в надпреварата Adria Cup, организирана от Новак Джокович. Турнирът ще се проведе в четири балкански страни (Сърбия, Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина) между 13 юни и 5 юли. Освен Димитров и Джокович, ще участват Доминик Тийм, Дамир Джумхур, Виктор Троицки и още трима състезатели. Своеобразното състезание ще завърши на 5 юли с мач в Сараево между световния номер 1 и Дамир Джумхур.

Липсата на тенис мачове засегна не само формата на тенисистите, но и букмейкърските къщи. Компаниите за залози усетиха огромен спад в активността на потребителите, което ги принуди да действат идейно и да добавят по-нестандартни предложения. В тиражите бяха включени залози на виртуални тенис турнири, като най-голям ръст на приходите бе отчетен по време на “Madrid Open Virtual”, спечелен от Анди Мъри.

Макар да не е ясно кога ще се проведе Ролан Гарос 2020, любителите на тениса могат да поставят своите дългосрочни прогнози. Фаворит за спечелване на титлата през тази година е Рафаел Надал с шансове 4/5  (б.а. – испанецът триумфира в 12 от последните 15 издания). Избраният коефициент е от букмейкъра Палмс бет, където ще откриете още тенис залози. Публикувани са маркети за всички демонстративни турнири, а феновете на бързата развръзка имат денонощен достъп до виртуален тенис.

За залагане на тенис в Palms bet трябва да се регистрирате и да внесете минимум 10 лв. в игралния баланс. Всеки нов клиент на букмейкъра е приветстван с щедра оферта за спорт в размер на 100% до 200 лв. към квалифициращия депозит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини