Сърбин изненада неприятно Григор Димитров



13-06-2020 22:07 | Tennis24.bg

Григор Димитров загуби втория си двубой от демонстративния турнир Adria Cup, който този уикенд се провежда в Белград. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:4, 3:4 (4) пред Никола Милойевич.

Първоначално Григор трябваше да се изправи срещу Дамир Джумхур, но босненецът получи контузия след първия си двубой и оттегли участието си в надпреварата.

Григор взе на 30 първото си подаване в мача, а сърбинът изравни резултата с гейм на нула. В третия гейм Милойевич направи някои превъзходни ретура, а първият сервис на Димитров не влизаше и при 30:40 хасковлията на практика трябваше да спасява две поредни точки за пробив.

С не малка доза късмет и помощ от страна на мрежата Григор се добра до 40:40, но при следващата точка бе надигран и първият пробив в двубоя стана факт. Сърбинът затвърди брейка и се доближи на гейм от спечелването на първия сет.

В първия гейм на втората част двамата "се захапаха", като Григор не се отказа дори след като загуби първите три точки. Oт 40:0 българинът се пребори за 40:40, но при решаващата точка Милойевич успя да свали топката ниско в краката на излезлия на мрежата хасковлия и с прецизен минаващ удар след това взе гейма. Грешките на Димитров продължаваха, а сърбинът не спираше да тормози с вдъхновени ретури съперника си. След поредната сбъркана от Григор топка Милойевич излезе напред с 2:0 във втората част, а след това сърбинът взе и мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини