Лопес: Тенисът няма да бъде същият



15-06-2020 12:27 | Tennis24.bg

Драстично намаление на наградните фондове ще бъде новата реалност за тенисистите, когато сезонът бъде подновен. Това мнение изрази испанският ветеран Фелисиано Лопес.

„Трябва да приемем, че тенисът няма да бъде същият, поне в следващите една, две, три години. Не знам точно колко дълго“, коментира Лопес, бивш номер 12 в световната ранглиста със 7 титли и 18 финала в турнирите на АТР.

Кампанията беше прекъсната през март заради пандемията от коронавирус, а официални мачове няма да се играят поне до края на юли.
38-годишният Лопес, който също така е и турнирен директор на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, заяви, че дори нещата да се завърнат към нормалното, наградните фондове ще бъдат редуцирани заради финансовите проблеми на спонсорите по време на кризисната ситуация и локдауна.

„Някои от компаниите и спонсорите трябваше да уволняват служители. Това се случваше навсякъде по света, така че първото нещо, което те правят, е да намалят разходите си за спонсорство. Това ще се отрази в огромна степен на тениса. Ще трябва да преживеем този труден момент, но трябва да бъдем обединени. Играчите трябва да разберат, че ще има значително понижение на наградните фондове. Това ще бъде единственият възможен сценарии, за да може да оцелеят турнирите - не само тази година, но вероятно и за сезон 2021“, заяви испанецът.

Той вярва, че US Open ще се състои, въпреки тежката ситуация с коронавируса в Ню Йорк, както и резервираното отношение на редица от водещите играчи.

„Мисля, че организаторите на Откритото първенство на САЩ са наясно, че много тенисисти не искат и може да не отидат да играят, но също така си мисля, че този турнир не зависи само от топ-тенисистите. Затова смятам, че те планират състезанието, въпреки че някои от водещите играчи - не знам точно колко - може и да не участват“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини