Джокович: На драго сърце ще дойда да играя в София



14-06-2020 12:15 | Tennis24.bg

Мегазвездата на световния тенис и актуален №1 при мъжете Новак Джокович разкри след въпрос на "24 часа", че е разговарял с най-успешния български тенисист в историята Григор Димитров за възможността двамата да играят в България.

Ето какво попита "24 часа" носителя на 17 титли от "Големият шлем" и какво отговори легендарният сърбин:

- Григор Димитров каза, че не е отнело много време - минута или две, за да го убедиш да дойде да играе в Белград, колко време ще отнеме, за да бъде убеден Новак Джокович да дойде да играе в София - час, ден, месец?

- Надявам се, че ще се случи скоро. Аз и Григор говорихме по тази тема и на драго сърце ще дойда да играя с него в София. Трудно ми е точно в този момент да кажа конкретно дали би отнело месеци или дни, но се надявам, че в скоро бъдеще това ще стане. Григор е феноменален човек, изключително добър приятел и аз го ценя много. Както и самият той каза - не му трябваше много време, за да се съгласи да дойде тук. Благодарен съм му от сърце, че дойде да играе в Белград, че ще бъде и в Хърватия. Той е наш, вие сте наши, ние сме братя. Затова ще бъде хубаво да играя в България.

Най-логично изглежда Джокович и Димитров да сътворят демонстративно събитие в София, като е възможно и то да има благотворителен характер, както турнирът, който ги събра в момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини