Шампион на България води лагер за деца на Националния тенис център



18-06-2020 15:17 | Tennis24.bg

За поредна година на националният ОББ тенис център  се провежда целодневен лагер за деца от 5 до 17 години. Той включва основно обучение по тенис, както и занимания по други спортове.

Новото от тази година е, че вече има няколко нива на деца (разределени по възраст и умения). Всеки ден програмата на тренировките е различна. Седмицата  завършва с турнир на единично. Според  представянето в турнира се изготвя ранглиста, а в края на сезона ще има крайно класиране и награди. По този начин децата се мотивират допълнително да тренират по-усърдно и да развиват играта си.

От тази година към треньорите на децата се присъединиха Владислав Муленда-държавен шампион на България за мъже по тенис през 1995 г и Руси Гюров.

Муленда е дълги години треньор в САЩ. По време на кариерата си там Владислав е треньор на тенисист станал шампион за юноши в Щатите. Лагерът е изключителна възможност за децата да прекарат ваканцията в една наистина уникална локация - в горска среда сред вековни дървета. Заниманията по тенис са минимум три часа на ден. За начинаещите първите стъпки са особено важни, а редовните участници ще имат възможност да доразвият своите умения.

Не по-малко интересни са и часовете по други спортове - лека атлетика, тенис на маса, футбол, народна топка и други. За провеждането на заниманията са ангажирани треньорите на тенис центъра, а за другите спортове са поканени специалисти. По два пъти седмично са часовете по италиански  език, рисуване, фотография и занимателни игри. В края на всяка седмица децата ще получат диплом за участие в лагера. Лагерът е с продължителност от 9.00 до 16.30 часа.

Сиана Хлебарска е майка на 7 годишния Ангел Николов. За втора поредна година той участва в заниманията организирани на тенис центъра.
„Детето ми започна с огромен интерес още от самото начало. Много ми харесва индивидуалния подход на треньорите към всяко дете .Виждам, че има ефект и промяна при Ангел в желанието му да посещава тренировките. Той се отнася с голяма любов към треньорите, а след всеки изминал ден забелязвам, че детето ми е имало качествена тренировка“, споделя Сиана Хлебарска.

Виолета Стоянова е майка на Никола Йорданов на 8 г., който участва за трета поредна година.
„Никола придобива все повече умения и смея да кажа, че става все по-добър в тениса. Преподавателите се държат много добре с децата и ги учат на много неща. Трябва да отбележим и  уникалната локация, която още един огромен плюс. С всеки изминал ден детето ми става все по-самостоятелно“, коментира Виолета Стоянова.

Петър Леви е родител на Камен 8 г. и Елена на 11 г. За четвърта поредна година двете деца са част от тренировките в Борисовата градина.
 „И двамата ходят с голям ентусиазъм на заниманията. Камен и Елена много обичат да играят тенис, а природата в Борисовата градина е неописуема. По интензивните тренировки през лятото им идват много добре, а освен различните тренировки, децата имат и много други разнобразни занимания. В края на деня се прибират много доволни и приятно изморени“, сподели Петър Леви.

Тенис центърът е достъпен за всички посетители, като са изпълнени стриктно всички изисквания за безопасност. Желаещите да запишат своите деца мога да се обадят на телефон 0887 500 540 както и да видят условията в сайта на тенис центъра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини