Дел Потро призна кой е големият му стимул да се завърне отново



01-07-2020 18:31 | Tennis24.bg

Хуан Мартин дел Потро продължава да се възстановява от операцията на коляното, която претърпя в началото на годината в клиника в Маями.

Аржентинецът призна, че все още изпитва болка при определени движения, но е категоричен, че ще направи още един опит да се върне на корта и да завърши кариерата си „както заслужава“. Той разкри и коя е голямата му мотивация да се завърне.

„Коляното ми все още има затруднения. Има дни, в които е добре, но и такива, в които усещам болка. Както всички, които имат проблеми с коляното, усещам дискомфорт когато качвам стълби, нося тежести или съм на място с много влага. Искам да се върна и да завърша кариерата си както заслужавам“, коментира Кулата от Тандил.

„Родителите ми никога не са идвали да ме гледат на голям турнир. Това е нещото, което ме мотивира да се върна на корта. Трябва да се върна. Искам да отида на голям турнир с родителите ми и да кажа: „Роджър, поздрави родителите ми, те са от Тандил“, добави Дел Потро.

Аржентинецът има 22 титли в кариерата си до момента, сред тях и US Open 2009. В ранглистата е достигал до №3 (август, 2018).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини