Федерер: Уимбълдън ми липсва



07-07-2020 12:38 | Tennis24.bg

Роджър Федерер заяви, че му „липсва“ Уимбълдън, след като сезонът на тревни кортове беше отменен, но се надява да участва в надпреварата от Големия шлем през 2021. 38-годишният швейцарец, който претърпя две операции на колената тази година, вече бе обявил, че няма да играе отново до края на 2020. Тази седмица трябваше да бъде втората от Ол Ингланд Клъб, където 20-кратният шампион от Шлема има осем титли, но турнирът беше отменен за първи път в мирно време заради пандемията от коронавирус.

„Лично за мен, е изключително удовлетворяващо да остана на същото място за толкова дълго време, не съм го изпитвал от над 25 години насам. Но, разбира се, Уимбълдън ми липсва, разбира се, че бих искал да съм там и да играя на Централния корт за място във втората седмица. Една от големите ми цели, заради която се възстановявам в момента и работя толкова усилено, и се подготвям за 20-седмичен тренировен блок, е защото се надявам да участвам на Уимбълдън догодина“, каза той на откриването на обувките „Роджър Централен корт“, създадени от швейцарската марка On.

Маестрото добави, че пандемията от коронавирус му е позволила да се възстанови след операцията, но подчерта, че трябва да бъде търпелив преди да се завърне на корта.

„В комбинация с операциите ми, това беше важен момент за мен (да знам) дали исках да продължа. Лесно е да се докаже, но ми предстои дълъг път обратно, трябва да съм търпелив, почти беше време за равносметка. Бяхме в планината, изолирани, без да виждаме никого. Не виждах родителите си около три месеца, бяхме много сериозни и стриктни“, завърши той. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини