След втората операция: Федерер се възстановява по план



05-07-2020 13:17 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се „справя добре“ по време на рехабилитацията след операцията на коляното. Това каза дългогодишният наставник на носителя на 20 трофея от турнири от Големия шлем Северин Люти в интервю за SRF.

Федерер не е играл от полуфиналите на Australian Open, където отстъпи в три сета на Новак Джокович. Дни след този мач Маестрото се подложи на операция на дясното коляно, но резултатите след нея не бяха добри и през юни последва повторна хирургична интервенция. След нея пък стана ясно, че Федерер ще се върне на корта догодина.  

Въпреки проблемите, Северин Люти е убеден, че бившият №1 в света ще поднови тренировки скоро.

„Роджър се справя добре. Рехабилитацията премина по план след втората операция. Досега няма голяма интензивност, но скоро очаквам да започнем работа с физическия треньор Пиер Паганини“, коментира Люти.

„Приоритет №1 в момента е Роджър отново да бъде 100% здрав. Хубавото в случая е, че когато си с Роджър на корта все едно си с някой юноша, а не с тенисист, който е към края на своята кариера. Фокусираме се върху следващия сезон“, добави наставникът на Маестрото.

Федерер, който на 8-ми август ще навърши 39 години, има спечелени 103 титли в кариерата си до момента, както и рекордните 310 седмици като №1 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини