Суперсблъсък: Вожняцки срещу Янкович



12-05-2011 23:12 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки продължава стабилното си представяне в сезона на клей. Датчанката достигна четвъртфиналите на турнира от категорията Premier 5 в Рим след успех с 6:1, 7:6(4) над Янина Викмайер (Белгия, №24).

Вожняцки изигра изключително убедителен първи сет и разгроми Викмайер с 6:1. Тя направи впечатляващите за нея 11 уинъра и като цяло се чувстваше много добре на корта.

Вторият сет също започна по-добре за Вожняцки, която си осигури сравнително лесно аванс от 4:2. Тя обаче си усложни живота и загуби три поредни гейма.

Викмайер на няколко пъти бе на 2 точки от спечелването на втория сет, но не бе достатъчно постоянна в изявите си и пропусна тези възможности.

В тайбрека Вожняцки за отрицателно време поведе с 6:1 точки. Викмайер спаси три мачбола, но при четвъртия Вожняцки реши всичко със своя начален удар.

Следващата съперничка на Вожняцки е Йелена Янкович. Двете са играли шест пъти до момента и сръбкинята води с 4:2. Вожняцки триумфира обаче в последните им два сблъсъка през 2011. Първо в Дубай със 7:5, 6:3, а след това и на зелен клей в Чарлстън с 6:4, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини