Вавринка е сред най-добрите в историята, но е подценяван



16-07-2020 14:10 | Tennis24.bg

Стан Вавринка е един от най-добрите тенисисти в историята на играта, но е „леко подценяван“, смята дългогодишният му треньор Магнус Норман.
35-годишният швейцарец беше последният играч извън триото Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, който спечели трофей от Шлема – на US Open 2016. Той е едва един от трима тенисисти, който е побеждавал Федерер, Надал, Джокович и Анди Мъри на турнири от Големия шлем.

„Стан е един от най-добрите тенисисти в историята на играта – ако погледнете към неговия баланс, към трите титли от Шлема – спечелването на три различни титли от Големия шлем в ера, в която играе „Голямата четворка“. Той е леко подценяван, със сигурност…до тук кариерата му е невероятна“, сподели шведът за ATP Tennis Radio, цитиран от БГНЕС.

Норман, бивш номер 2 в света и финалист на „Ролан Гарос“ през 2000 г., работи с Вавринка между 2013-2017, и е част от треньорския му щаб от 2018-та насам, като швейцарецът се опитва да възвърне най-добрата си форма след две операции на коляното през 2017 г.

Вавринка достигна четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ и US Open през 2019 и достигна последните осем на тазгодишния Australian Open. След като пропадна в ранглистата до номер 263 през 2018, той в момента е 17-и в света.

„Нещата са на приливи и отливи. Той няма същата стабилност като Анди Мъри, или Новак, или Роджър, или Рафа, но в най-добрите си мигове, мисля, че може да победи всички тези изброени имена в един много добър ден. Това го прави до известна степен специален. Стан е хазартен тип играч. Той играе с пределен риск. Той е човек, който ще вложи максимума от себе си и ще се бори до край“, завърши Норман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини