Серина е аут, нови победи за Осака и Азаренка



26-08-2020 10:39 | Tennis24.bg

Фаворитката на домакините Серина Уилямс отпадна от турнира Western & Southern Open в Ню Йорк, след като загуби преднина от един сет срещу Мария Сакари и отстъпи със 7:5, 6:7 (5), 1:6 в мач от третия кръг.

38-годишната американка, която през следващата седмица ще започне офанзивата си към 24-а титла от турнири за Големия шлем, поведе с 5:2 в първия сет, но гъркинята успя да стигне до изравняване. Уилямс обаче спечели следващия си сервис гейм за 6:5 и в 12-ия записа пробив, за да поведе в резултата.

Вторият сет започна с пробив за Сакари и 3:1, но Уилямс спечели два поредни сервис гейма на гъркинята, поведе с 5:3, като получи шанс да подава за мача. Поставената под номер 13 в схемата Сакари обаче върна моментално пробива и изпрати сета в тайбрек. В него американката отново имаше ранна преднина от 4:1 точки, но минипробиви в осмото и 12-ото разиграване спечелиха частта със 7:5 за Сакари и тя изравни мача.

Гъркинята, която е 21-а в света преди Откритото първенство на САЩ, поведе с категоричното 5:0 в последния сет и завърши изненадващата си победа с мощен форхенд от осмия мачбол.

Следващата съперничка на Сакари е британката Йохана Конта, която победи рускинята Вера Звонарьова с 6:4, 6:2.

Бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) показа форма с победа с 6:3, 6:1 над украинката Даяна Ястремска. В следващия кръг тя ще срещне Анет Контавейт от Естония, която надделя над чехкинята Мари Боузкова с 6:3, 6:3.

Друга бившата лидерка в световната ранглиста Виктория Азаренка от Беларус подобри баланса си срещу французойката Ализе Корне до 7-0, след като спечели с 6:4, 7:5 мача в Ню Йорк. Там тя ще срещне тунизийката Онс Жабюр, която надви представителката на домакините Кристина Макхейл с 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини