Експресно начало за Григор Димитров



02-09-2020 05:43 | Tennis24.bg

Поставеният под №14 в основната схема Григор Димитров записа експресна победа в първия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Българинът, полуфиналист в турнира от миналата година, победи в три сета представителя на домакините Томи Пол, в отделните части 6:4, 6:3, 6:1. Срещата се проведе на втория по големина корт „Луис Армстронг“ и продължи по-малко от два часа.

С успеха Димитров взе частичен реванш за отпадането от този опонент на Australian Open в началото на сезона. През цялата среща българинът успя на 5  пъти да пробие началния удар на опонента си, като в същото време нито веднъж не загуби свой сервис-гейм. Димитров приключи срещата с 22 печеливши удара и 28 непредизвикани грешки на сметката си.

За превъзходството на Григор ясно говори и общият брой спечелени точки в мача – 96 за българина срещу едва 63 за Пол. Американецът приключи срещата и с голям брой грешки – 38, при едва 13 уинъра.

Във втория кръг българинът ще срещне добре познат съперник – Мартон Фучович, от когото загуби преди седмица на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, който по изключение се проведе в Ню Йорк. Унгарецът също записа убедителна победа на старта – 6:3, 6:3, 6:1 над Уго Делиен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини