"Непобедимият": Надал е подготвен най-добре физически



15-05-2011 03:17 | Николай Драгиев

Новак Джокович призна, че е напълно изтощен след битката от 3 часа срещу Анди Мъри. В същото време сърбинът определи Рафаел Надал като най-добре подготвения физически тенисист.

Въпреки това Ноле обеща да направи всичко възможно да се възстанови за неделния финал в Рим. Двубоят започва в 17,15 часа българско време и това означава, че Джокович ще има около 17 часа общо, за да си почине и подготви за седмия си пореден финал през сезона.

"Всеки, който е гледал двубоя с Мъри, можеше да види че всичко се реши буквално за няколко точки. Това бе фантастичен двубой. Анди сервира наистина добре особено във втория сет и ме постави под голямо напрежение. Физически бяхме изтощени, но той имаше малшанс, тъй като в края играеше по-добре от мен," заяви Джокович.

"Всички знаем, че Надал е най-добре подготвен от всички физически. Двамата с него сме играли най-много мачове през сезона. Интензивността на тези срещи е голяма и е съвсем естествено да се чувствам уморен.

 

"Грешката ми е, че изиграх 40 мача в последните 4 месеца. Това не е нещо ново. Ще направя всичко, за да се възстановя," допълни той.

Интересно е да се отбележи, че официалният сайт на ATP определи Джокович като "човекът, който забрави вкуса на загубата" заради 38-те мача, в които няма загуба.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини