Циципас: Направих първа стъпка към голямата цел



10-10-2020 14:45 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас регистрира най-силното си представяне на „Ролан Гарос“, след като достигна до полуфиналите на надпреварата във френската столица. Стъпало преди финала гръцкият тенисист отстъпи с 2:3 сета пред световния №1 Новак Джокович. Циципас навакса пасив от 0:2 сета, но във финалната част отпадна физически и не беше равностоен на шампиона от 2016 г.

„Да достигна до полуфиналите на „Ролан Гарос“ е нещо, което никога няма да забравя. Това е добра първа стъпка и се надявам догодина да бъда още по-близо до трофея. Това е нещо, за което мечтая от дете“, коментира Циципас на пресконференцията след срещата.

„В началото на петия сет се обади една контузия, която получих преди няколко седмици в Рим. Не бях в състояние да го затрудня (Джокович), а в същото време той намери най-добрия си ритъм. Новак за пореден път доказа какъв атлет е, абсолютен перфекционист във всяко едно отношение“, добави Циципас.

„Има много неща в играта си, които трябва да подобря. Много пъти ударите ми бяха твърде къси. Чувствах, че трябва да бъда значително по-агресивен и да го поставя под напрежение. Трябва да работя още много върху бекхенда ми, да изкарам часове на тренировъчния корт, за да го превърна в едно от големите ми оръжия. Той ме е предавал много пъти, но ако успея да изчистя грешките и да подобря траекторията, това ще ми помогне да спечеля трофеи. Винаги има неща, които трябва да се подобряват. Сервисът ми е сред тях. За моята височина имам добър начален удар, но винаги има какво да се желае“, добави шампионът от последното издание на финалите на АТП в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини