Феноменът Надал отново е над всички на Ролан Гарос



11-10-2020 18:54 | Tennis24.bg

Рафаел Надал е новият-стар шампион от Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. На финала испанецът се наложи с категоричното 6:0, 6:2, 7:5 над световния №1 Новак Джокович. По този начин Рафа вече има 20 трофея от Големия шлем, колкото и Роджър Федерер. За испанеца това беше колосален 13-ти успех в Париж, където той е спечелил общо 100 мача.

Срещата продължи 2 часа и 41 минути, в които Матадора имаше осезаемо надмощие. В първите два сета Надал беше безупречен, допусна едва 6 непредизвикани грешки и даде на Ноле само два гейма.

Интрига на корта имаше в третата част, в която сърбинът за първи път успя да пробие началния удар на опонента си и да се „закачи“ в сета. С пробив за 6:5 Надал си осигури възможността да сервира за мача и го направи подобаващо.

Още по-впечатляващ е фактът, че на 34-годишна възраст Надал успя да спечели „Ролан Гарос“ без да загуби сет.

Надал приключи срещата с 31 печеливши удара и едва 14 непредизвикани грешки. При Джокович този показател е крайно негативен: 38-52.

За Джокович загубата е първа от началото на годината. Преди няколко седмици сърбинът отстъпи и на US Open, където обаче поражението дойде по служебен път – с дисквалификация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини