Джокович: Екстремно мотивиран съм да спечеля трофея



10-10-2020 15:28 | Tennis24.bg

Новак Джокович се справи в 5 сета със Стефанос Циципас и си осигури място в неделния финал на „Ролан Гарос“, където ще срещне 12-кратния шампион в турнира Рафаел Надал. Сърбинът, който води с 29-25 победи в преките дуели увери, че е готов да се бори за трофея и очаква „велика битка“ срещу левичаря от Манакор.

„Очевидно е, че условията за игра са различни от тези, с които сме свикнали през май и юни“, каза Джокович на пресконференцията след победата над Циципас.

„Сега е по-студено, което е добра новина за мен. Видно е, че топките не отскачат високо над рамото, както харесва той (Надал). Но, въпреки условията, той си остава Рафа, той е на финал, играем на клей“.

Джокович е категоричен, че през цялата му кариера титлата от „Ролан Гарос“ е била най-трудната задача.

„Финалите в турнирите от Големия шлем са огромно постижение. Не мога да кажа дали този финал ще бъде най-големият в кариерата ми. Мисля, че вече съм участвал в няколко паметни двубоя. Като значение, финалът на Уимбълдън срещу него (Надал) през 2011 г. беше огромен, защото от дете мечтаех да спечеля този турнир. Финалът на „Ролан Гарос“ срещу Анди Мъри през 2016 г. също, защото всеки друг финал в Париж беше мачът на живота ми, преди да спечеля тук. Това е турнирът от Големия шлем, който съм печелил най-малко, затова е нормално да съм екстремно мотивиран отново да държа трофея в ръцете си. Очаквам да направим велика битка с Рафа“.

Сърбинът има 17 трофея от Големия шлем и при триумф в Париж ще подгони сериозно лидерите по този показател Роджър Федерер (20) и Рафаел Надал (19).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини