Милан – Ибра и Ноле: Успешно приятелство



17-05-2011 15:33 | Станко Димов

Сайтът на италианския футболен шампион Милан публика нов материал, посветен на непобедимия от началото на годината Новак Джокович. Както е известно сърбинът никога не е криел симпатиите си към „росонерите”, а в края на декември в Дубай успя да се засече за няколко дни с футболистите на Милан, които подобно на Ноле се подготвяха в Емирството.

 

„Каква среща беше само: на плажа в Дубай, и двамата на тренировъчен лагер, подготвящи се за предстоящите битки през годината. По това време Милан на Златан Ибрахимович беше лидер в класирането в Серия „А” с преднина от 3 точки, докато Ноле се настройваше за предстоящите елитни турнири. Приятели от детските си години, двамата бяха щастливи да се видят в Дубай и да разменят няколко мили думи.

 

А какво се случи в месеците след тяхната среща? Златан добави още една шампионска титла към колекцията си, а Новак стана просто непобедим. Ибра бе коронясан като шампион на Италия, а преди дни Ноле спечели трофея от силния турнир в Рим, побеждавайки на финала Рафаел Надал.


Новак Джокович никога не пропуска възможност да говори за любовта си към „червено-черната” фланелка. Той наистина е страхотен фен, един специален привърженик на Милан. Джокович говори за себе си на корта, а постиженията му за годината са красноречиви. В началото на сезона той триумфира за втори път в кариерата си Australian Open. Точно след турнира в Мелбърн, Новак спечели трета поредна титла в Дубай, побеждавайки на финала Роджър Федерер.

 

Роденият в Белград състезател продължи невероятната си серия, печелейки последователно турнирите в Индуън Уелс и Маями. След като отказа участие от Монте Карло, Джокович стартира сезона на клей с турнир в родния Белград, където на финала победи Фелисиано Лопес. Седмица по-късно той победи Рафаел Надал за трети пореден път и вдигна отличието от турнира в Мадрид.

 

Най-накрая, на турнира в Рим, който бе посетен от Масимилиано Алегри и Адриано Галиани (треньор и вицепрезидент на Милан), Новак победи всички, грабвайки поредна титла”, отбелязва клубният сайт на Милан.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини