Дуци от Белград, за когото Сърбия е над всичко



26-10-2020 12:38 | Tennis24.bg

Само 12 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020″. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Душан Лайович, по прякор Дуци, започва да играе тенис на 7-годишна възраст, по „стечение на обстоятелствата“. Определя за своя любима настилка твърдите кортове, предпочитан турнир е този в Доха, а удар – бекхенда. Идол в детските му години е Пийт Сампрас.

Душан достига до рекордно място в ранглистата за него, №23, през април 2019 г. Тогава той стигна финала на Мастърс турнира в Монте Карло без да загуби сет по пътя, като сред жертвите му се открояваше Доминик Тойм. Лайович отстъпи в решителния мач на Фабио Фонини и се размина с първата си АТП титла. Както се оказа – за кратко.

Тя дойде на клея в Умаг (Хърватия) три месеца по-късно. А след това бе част от отбора на Сърбия, който през януари спечели първото издание на АТП Къп в Австралия. „Тази надпревара ме промени. Наистина мисля, че след успеха в Австралия съм друг тенисист. Да помогна на родината си да бъде номер едно в света е нещо, което ще помня цял живот. Чувството е неописуемо“, каза през януари Лайович.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини