Надал отдаде заслуженото на Зверев: Беше по-добър от мен



08-11-2020 14:48 | Tennis24.bg

Рафаел Надал изрази мнение, че турнирът от категория Мастърс 1000 в Париж е бил „положителен“ за него, въпреки поражението на полуфинала снощи от Александър Зверев. Освен това испанската звезда смята, че опитът ще му помогне да се пребори за първа титла на Финалния турнир на ATP в Лондон, който започва следващата неделя.

„Смятам, че бях конкурентен в този мач, но срещу себе си имах играч, който играе страхотно и спечели много важни точки. Затова смятам, че беше положителен турнир за мен“, каза Надал.

„Разбира се, не съм никак щастлив от загубата, но това е част от спорта. Играх срещу страхотен тенисист и приемам поражението. Така че, щом ме е победил, значи е играл малко по-добре от мен. Прекарах часове на корта, исках много да спечеля, защото не съм го правил. Но това е, идва следващото предизвикателство", добави Краля на клея.

Следващото предизвикателство за 34-годишния испанец е Финалният турнир на АТР в Лондон, който ще се проведе от 15-и до 22-и ноември. „Разбира се, винаги има какво да подобряваш, но отивам в Лондон с оптимизъм. Тук направих четири мача, които ми помогнаха в доста аспекти“, отбеляза Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини