Вижте шампионската пресконференция на Яник Синер



14-11-2020 19:03 | Tennis24.bg

Италианецът Яник Синер е новият шампион на Sofia Open. На финала на петото издание на турнира 19-годишният тенисист победи с 2:1 сета Вашек Поспишил, в отделните части 6:4, 3:6, 7:6 (3). Титлата е първа за Синер и идва в дебютното му участие във финал на АТП турнир. Ето какво каза италианецът на шампионската си пресконференция.

Какво означава за теб тази победа?
Беше много труден мач днес, аз играх добре, особено във първия сет. След това започнах да изпитвам затруднения на корта. Той игра по-добре във втория сет, а аз направих доста непредизвикани грешки. Но, първа титла, също както миналата година в тази седмица през ноември (бел.ред. визира Младежкия мастърс в Милано от 2019 г.). Няма как да не е добре. чувствах се добре през цялата седмица, беше страхотно да играя тук. Публиката беше невероятна.

Загуби втория сет, след това в третия тайбрек трябваше да играете тайбрек. Как се справи?
Не е лесно да се играе срещу него. Той сервира добре, понякога не можеш дори да докоснеш топката. Просто се опитах да остана позитивен. Ментално останах в мача, което не беше лесно, но пък беше много важно. Още преди мача усещах напрежение, затова беше важно да остана с чисти мисли през цялото време.

Моментът за теб по-специален ли е, след като спечели титлата?
Винаги е специално когато печелиш турнир. Както казах, чувствах се добре през цялата седмица. Със сигурност е специално да играя на финал, беше труден двубой, с много изравнени сили, който се реши с тайбрек в третия сет. Чувствам се добре и съм доволен от мача си днес. Преди всичко съм щастлив от начина, по който проведох финала. Определено е много специална седмица за мен.

Какво се случи в началото на втория сет, имаше спад в играта ти?
Всеки е човек. Той (Поспишил) започна да играе по-добре, направи промени в играта си. Навлезе малко повече в корта, направи корекции, които не очаквах. В тайбрека играх добре. В две-три точки взех умни решения и това даде ефект. Като цяло страхотен финал на седмицата за мен.

Миналата година Данийл Медведев спечели турнира в София и след това направи фурор. Мислиш ли, че това може да се случи и на теб?
Не вярвам в тези неща. Миналата година завърших сезона с титла в Милано, след това в началото на тази година отпаднах във втория кръг на Australian Open. Просто съм щастлив от начина, по който приключих седмицата и годината. Загубих доста енергия, така че трябва първо да се възстановя, след което да мисля за подготовката ми за новия сезон, която се очертава да започне след няколко седмици.

Ще помниш винаги София. Тук спечели първата си титла. Дано да е първата от много.
Да, дано да е първата от много (смее се). Да спечелиш първа титла винаги е нещо специално. Беше приятно да играя пред публика, кортът ми хареса. Хората от организацията на турнира свършиха страхотна работа и просто искам да кажа едно голямо „Благодаря“.  

Какво би казал на публиката?
Беше специално усещане. Не очаквах още от първия кръг публиката да застане зад мен. Имаше много деца по трибуните, което е страхотно. Опитах се да ги вдъхновя по някакъв начин, да бъде пример за тях. Събрано всичко в едно заедно беше специална седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини