Луда надпревара: Тийм повали Джокович в един от мачовете на сезона



21-11-2020 19:07 | Tennis24.bg

Доминик Тийм е първият финалист на турнира на осемте най-добри в Лондон. В зрелищен спектакъл, продължил близо 3 часа, австриецът се наложи с 2:1 сета над водача в ранглистата Новак Джокович – 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5) и записа победа №300 на ниво световен тур!

Тийм можеше да приключи срещата далеч по-рано, но в тайбрека на втория сет пропусна четири мачбола, два от които при собствен сервис. В тайбрека на третата част пък австриецът обърна точките от 0:4 до 6:4, след което затвори двубоя при шестия си мачбол.

През цялата среща Тийм не загуби нито веднъж подаването си. Той успя да пробие Ноле веднъж – в края на първия сет за преднина 6:5, след което с отличен гейм на 15 откри резултата в двубоя. През втората и третата част пробиви нямаше и сетовете бяха решени от тайбрек.

Благодарение на успеха Тийм за втора поредна година ще спори за трофея в Лондон. Преди 12 месеца той отстъпи в двубоя за трофея пред Стефанос Циципас. Вторият финалист в турнира ще стане известен късно тази вечер от двубоя Рафаел Надал – Данийл Медведев.

С загубата днес Джокович сложи край на сезона си. Той ще трябва да почака поне 12 месеца, за да опита да спечели за 6-ти път Финалите на АТП и да изравни постижението на Роджър Федерер в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини