Пиронкова е с отрицателен тест, вече тренира в Мелбърн



18-01-2021 17:47 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова е дала два отрицателени теста за COVID-19 и вече проведе първа тренировка на кортовете в Мелбърн. Това потвърди самата тя специално за dsport от Австралия. "За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес", заяви спортист номер 1 на България.

Последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с COVID-19 и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни. Самата пловдивчанка сподели, че това не отговаря на истината.
 
За строгите мерки в Австралия и суровите условия Цвети разказа: „Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки 2 дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация – с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", добави още Пиронкова.

Тя продължи: „Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", завърши Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини