Григор Димитров: Бях спокоен и концентриран през целия мач



14-02-2021 13:16 | Tennis24.bg

Григор Димитров бе изключително щастлив от класирането си за четвъртфиналите на Australian Open. Българинът продължава напред след четвърти пореден мач без загубен сет, като тази победа определено бе най-впечатляваща, защото дойде срещу Доминик Тийм, който е №3 в света и миналата година игра финал в Мелбърн.

"Винаги съм казвал, че е много важно да запишеш добри резултати в началото на годината. Мисля, че този турнир е чудесно възможност да установиш на какво ниво се намираш както във физическо, така и в психологическо отношение. Важно е да вдигаш темпото с всеки следващ мач, който играеш. През последната седмица бях напълно концентриран върху плана, който бяхме подготвили, и просто го следвам. Не мисля, че правя нещо необикновено. Просто продължавам да се трудя и мисля само за следващия мач" коментира Димитров.

„Много съм щастлив, че съм на 1/4-финалите. Борех се за всяка топка и следвах тактическия си план. Бях спокоен и концентриран през целия мач. Доминик е невероятен тенисист и много ми харесва да играя срещу него. Възможно е да е имал някакъв проблем, за който не знам, но в същото време бих искал да отдам заслуженото на себе си. Проведох много добра подготовка преди турнира. Исках да поработя върху скоростта си и тренирах много усърдно извън корта", сподели още Григор.

В спор за място на полуфиналите съперник на Димитров ще бъде Аслан Карацев от Русия. 27-годишният квалификант за първи път в кариерата си достига до такава фаза на турнир от Големия шлем, а срещата помежду им по програма би трябвало да се проведе във вторник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини