Контузеният Хюит се бори за кариерата си



23-05-2011 11:08 | Станко Димов

Лейтън Хюит ще се бори със зъби и нокти да се върне на корта за началото на сезона на трева. Както е известно 11 часа преди началото на „Ролан Гарос” Хюит обяви в специално комюнике, че оттегля участието си във френската столица заради поредна травма, този път на глезена. Бившият номер 1 обяви, че се надява да се завърне на корта за началото на сезона на трева.


В родината му Австралия обаче са на друго мнение. Според местни издания Хюит ще се бори не са с поредната контузия, но и за кариерата си като цяло. Преди „Ролан Гарос”, който трябваше да е 50-ият турнир от Големия шлем в кариерата на Хюит, той заемаше 67-мо място в ранглистата.


Ако не се възстанови на време за сезона на трева обаче Хюит ще претърпи огромен спад. Миналата година австралиецът спечели турнира в Хале, а на Уимбълдън игра четвърти кръг.

 

Ако отпадне рано (първи кръг) или изобщо не се възстанови за тези турнири, то Лейтън със сигурност ще напусне Топ 200 на ATP. Медиите в Австралия определят това като „най-лошия сценарий, който може да сложи край на кариерата на Хюит”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини