Барбора Крейчикова спечели трофея и на двойки



13-06-2021 15:10 | Tennis24.bg

Барбора Крейчикова и Катержина Синиакова от Чехия спечелиха Откритото първенство на Франция по тенис при женските двойки.

Поставените под номер 2 Крейчикова и Синиакова победи убедително на финала 14-ите в схемата Бетани Матек-Сандс (САЩ) и Ига Швьонтек (Полша) с 6:4, 6:2 за час и четвърт.

Чехкините направиха две ключови серии от по четири гейма в началото и в края на срещата, за да триумфират за втори път при дуетите на "Ролан Гарос" след 2018 година.

25-годишната Крейчикова направи дубъл в Париж, след като вчера спечели и трофея на сингъл след успех в три сета срещу Анастасия Павлюченкова. Така тя стана седмата тенисистка с подобно постижение в Откритата ера и първа след Мери Пиърс през 2000 година.

С успеха тя ще оглави отново световната ранглиста на двойки от понеделник.

Швьонтек, която през миналата година триумфира на "Ролан Гарос" поединично, пък за първи път игра финал при дуетите в Големия шлем, докато Матек-Сандс има пет мейджър титли при дуетите, в това число две от Откритото първенство на Франция в тандем с Луцие Шафаржова (Чехия) през 2015 и 2017 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини