Нестеров е на финал на Европейското първенство до 18 г.



24-07-2021 16:36 | Tennis24.bg

Пьотр Нестеров се класира на финал на сингъл при юношите на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария). На полуфиналите Нестеров показа страхотен характер и победи с 4:6, 7:5, 7:5 Вилиус Гаубас от Литва. Пьотр изоставаше със сет и 3:5 във втората част, но със страхотна борбеност и много воля успя да обърне. При 6:5 в третия сет Нестеров направи страхотни ретури и стигна до решителен пробив и то на нула. Срещата продължи над 3 часа и половина.
 
Това е пета победа за Нестеров при само един загубен сет. Преди това той елиминира Джейми Фариа от Португалия, Калин Ивановски от Северна Македония, Жан Себеста от Швейцария и Артъом Подорожни от Украйна.

Нестеров е състезател на „ТК Черно море Елит" гр. Варна с личен треньор Кристиян Илиев. През 2018 г. Пьотр беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16 г.

Капитан на юношите до 18 г. на първенството е Даниел Ангелов.

Преди първенството националите на България до 14 и 18 г. проведоха едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Българчетата се подготвяха под ръководството на Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис", австралийската тенис легенда Пол Макнами и националните треньори Даниел Ангелов, Кристиян Илиев и Велиан Бакалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини