Петсетова драма прати Фонини на четвъртфинал



29-05-2011 17:44 | Станко Димов

Италианецът Фабио Фонини преодоля спазми на левия крак и 5 мачбола, за да се наложи с 4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9 над Алберт Монтанес в най-драматичния двубой от началото на „Ролан Гарос”. Успехът осигури място на Фонини на четвъртфинал и дойде след 4 часа и 22 минути игра.

 

В края на двубоя 49-ият в ранглистата едва ходеше заради болки в левия крак, които наложиха оказаната му на няколко пъти медицинска помощ. Съмнително честите спирания на играта заради „контузния” Фонини пък предизвикаха недоволството на публиката.


Испанецът Монтанес сериозно трябва да съжалява за изпусната победа. В петия сет, при резултат 5:3, той сервираше за мача, но допусна пробив. 38-ият в ранглистата състезател имаше своите шансове и при 8:7 и 9:8, когато с лека ръка пропускаше мачболи. Далеч по-концентриран бе Фонини, който се възползва от открилия се пред него шанс и проби подаването на съперника за 10:9 в петия сет, след което със сервис на своя страна подпечата мястото си в Топ 8 на турнира.


24-годишният Фонини е първият италианец, който достига до четвъртфинал на „Ролан Гарос” от 1995-та година насам и първият, който достига толкова далеч в турнир от Шлема от 1998-ма година.


От своя страна Монтанес можеше също за първи път в кариерата си да играе на четвъртфинал в турнир от Шлема. 30-годишният испанец е спечелил 5 титли в кариерата си, всички на червена настилка.


Следващият съперник на Фабио Фонини ще бъде определен от двубоя Ришар Гаске – Новак Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини