Яник Синер отново е над всички в София (снимки)



03-10-2021 18:38 | Tennis24.bg

Поставеният под №1 в схемата Яник Синер спечели трофея от Sofia Open 2021. На финала италианецът победи Гаел Монфис (Франция, №2) с 6:3, 6:4 и за втора поредна година е шампион в София. 

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

Синер стигна до трофея без да загуби сет, като вече има 9 последователни победи в „Арена Армеец“. 20-годишният италианец вече има 4 спечелени титли от световния тур, три от които през този сезон. За Монфис пък това беше 22-rа загуба във финален двубой. 

Синер започна ударно срещата и проби рано, след което с лекота затвърди за преднина 3:0. В седмия гейм пред Монфис се откриха две последователни точки за връщане на пробива, но италианецът показа безупречна игра в защита и съумя да вземе подаването си, след което сервирайки за успех в първата част не трепна. 

По сходен начин се разви и сет номер две. Синер отново проби рано и до края на срещата не позволи на Монфис да мисли за връщане на пробива. „Поздравления за Гаел, ти направи страхотна седмица тук. Знам, че се надяваше на друг резултат днес, но и достигането до финал е страхотен резултат. Специални благодарности на моя екип, свършихме страхотна работа. Поздравления и за организаторите и всички свързани с турнира“, каза в шампионската си реч новият-стар победител в Sofia Open Яник Синер. 

Младият италианец беше похвален лично и от опонента му в двубоя за трофея Гаел Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини