Хърватия е първият полуфиналист за Купа Дейвис



30-11-2021 12:50 | Tennis24.bg

Хърватия стана първият полуфиналист в отборния турнир по тенис за мъже за Купа "Дейвис", след като елиминира Италия с 2:1 победи. След като двата мача на единично бяха с разменени победи, намиращите се на върха в ранглистата на двойки Мате Павич и Никола Мектич нямаха никаква трудност срещу Фабио Фонини и Яник Синер и ги отнесоха с 6:3, 6:4.

Синер смени Симоне Болели в италианския отбор в предварителната заявка. И вчера Синер показа, че има огромно бъдеще, след като за близо три часа победи ветерана Марин Чилич в три сета с 3:6, 7:6 (4), 6:3 и изравни синглите. Притиснати след изоставане с 0:1 в общия резултат, италианците подкрепяха повече от шумно понякога Синер срещу бившия шампион от US Open Чилич.

Но на двойки заедно с Фонини така и не успяха да вземат дори и един от отворилите им се точки за пробив и паднаха за час и 20 минути. Павич и Мектич са шампиони от "Уимбълдън" на двойки, както и от Олимпийските игри в Токио.

В другия сингъл Борна Годжо даде изненадваща преднина на хърватите, след като удари Лоренцо Сонего със 7:6 (2), 2:6, 6:2. Годжо, който е 252 места след намиращия се на 27-о място Сонего, изоставаше с 1:4 в първия сет, но намери сили да изпрати частта в тайбрек и там спечели. Италианецът бързо се възстанови във втория сет и го спечели комфортно, но в третия имаше доста проблеми и направи сериозен брой непредизвикани грешки, в това число и три пропуснати точки за пробив в седмия гейм.

На полуфинала хърватите чакат победителя от двойката между Сърбия и Казахстан, които ще играят утре в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини