Фантастичната Франческа отново е на финал



02-06-2011 19:02 | Николай Драгиев

Представящата се изумително на Откритото първенство на Франция Франческа Скиавоне достигна своя втори пореден финал. Италианката ще се бори да защити титлата си, след като в полуфиналите надви с 6:3, 6:3 Марион Бартоли и разочарова френската публика в Париж.

Досега само 5 състезателки са успявали да защитят своята титла от "Ролан Гарос". Това са Маргарет Корт, Крис Евърт (3 пъти), Щефи Граф (2), Моника Селеш (2) и Жюстин Енен (2).

Скиавоне вече има 13 поредни победи в Париж. Нейна съперничка във финала ще бъде Ли На. Интересното е, че това ще бъде един дуел на опита, тъй като Скиавоне е почти на 31 години, а Ли е на 29. Утехата за французите е, че и двете финалистки играят с ракета на местната фирма Babolat.

"Ние сме като виното, колкото повече време минава, толкова по-добри ставаме," коментира Скиавоне, която след три седмици навършва 31 години.

В 90-минутната битка между Бартоли и Скиавоне, битката бе по-скоро равностойна, но във важните моменти италианката бе почти перфектна. Разнообразната й игра, уменията й на мрежата и добрата ориентация на Скиавоне в трудните условия, се оказаха решителни.

Бартоли спечели няколко гейма на нула до 3:3, но след това се срина, след като Скиавоне я проби. След 50 минути игра Скиавоне поведе с 6:3.

Французойката опита да обърне развитието на срещата и поведе с пробив за 2:0.  Решаващ се оказа третият гейм в този сет и Бартоли вместо да дръпне с 3:0, загуби предимството си. Опитната Скиавоне й даде само гейм до края - 6:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини