Председателят на сръбския парламент: Задържането на Джокович е политическо решение



09-01-2022 08:44 | Tennis24.bg

Задържането на Новак Джокович в Мелбърн е политическо решение, което ще има последици за двустранните отношения на Сърбия с Австралия. Това мнение изрази председателят на сръбския парламент Ивица Дачич в ефира на националната телевизия на страната. 

"Говорим за политизиране на този въпрос, тъй като постоянно се правят различни изключения за стотици и хиляди хора. Ако други тенисисти могат да влязат по този начин, защо тогава такова отношение има към Новак Джокович? Очевидно в този случай има политическо значение. Във всеки случай това ще има последици за двустранните ни отношения с Австралия", каза Дачич. 

Председателят на парламента отбеляза, че отношенията между двете страни не са много развити поради голямата отдалеченост на държавите една от друга. Той също така отбеляза, че "Австралия се смята за изключителна страна". 

"Когато разглеждахме въпроса за премахването на визите, те ни казаха, че това изобщо не се разглежда, тъй като дори английската кралица трябва да има виза, за да влезе в страната", каза председателят на парламента на Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини