Осака продължава защитата на трофея в Австралия



19-01-2022 11:40 | Tennis24.bg

Шампионката от миналата година Наоми Осака се класира за третия кръг на Australian Open без да загуби сет. Японката се наложи с 6:0, 6:4 над Мадисън Бренгъл (САЩ) в двубой, който продължи едва 65 минути. Интрига на корта имаше само във втория сет, в който американката успя да поведе с пробив за 4:3. До края на срещата обаче Бренгъл спечели сумарно още само 2 точки. 

В третия кръг двукратната победителка в турнира ще срещне американката Аманда Анисимова, която по-рано през деня записа успех в два сета над Белинда Бенчич. 

„Никога не сме играели една срещу друга. Винаги ми е интересно, когато се изправя срещу по-млада от мен тенисистка. Спомням си за времето, когато аз бях в нейната позиция и излизах на корта без да имам какво да губя“, коментира Осака в интервюто на корта. 

„Със сигурност ми предстои различен като сценарий двубой. Днес се справих доста успешно на ретур, това беше нещо, което тренирах в паузата. Не искам да правя сравнения с минали години, защото резултатите вероятно няма да ми харесат“, каза още Осака. 

В тази част на схемата е и местната любимка Ашли Барти, като двете с Осака могат да се срещнат още на осминафиналите (IV кръг). В първите си два мача в турнира Барти загуби общо 3 гейма!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини