Джокович: Искам да се грижа за тялото си, няма да се ваксинирам



24-02-2022 13:10 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович за пореден път изрази нежеланието си да се ваксинира срещу коронавирус. Сърбинът сподели, че той познава най-добре тялото си и на този етап не вижда причина да се ваксинира. Той обаче призна, че в бъдеще това може да се промени.  

„След като събрах цялата информация за ваксините, реших да не се ваксинирам. Това е моята позиция по въпроса. Дали това ще се промени? Не знам, всичко ще променя много бързо, виждаме го чрез позициите на някои правителства“, каза сръбският тенисист.

„В този момент усещам нужда да предпазя тялото си и нямам чувството, че съм заплаха за останалите. Дали си ваксиниран или не, можеш да предаваш вируса. Това е решението ми, но за бъдеще не знам. Отворен съм, защото всичко е възможно", добавя Джокович.

„Моето тяло е моят инструмент, моят основен капитал. Като атлет на най-високо ниво имам нужда да се грижа добре за тялото си, за да бъда постоянно конкурентен. И в продължение на всички тези години, мога да бъда благодарен на тялото ми за всички успехи, защото съм се възстановявал бързо след много тежки мачове“.

„Аз не твърдя нищо, не съм лекар, не съм експерт. Но не обичам и тези, които се налагат. Отворен съм към всичко, но също така се опитвам да запазя моята независимост. Защото никой на тази земя не познава по-добре тялото ми от мен. Аз съм единственият собственик на тялото си. Ако не го разбирам добре, това означава, че предоставям собствеността му на някой друг“, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини