Алманахът Тенис през три века беше официално представен



24-02-2022 16:31 | Tennis24.bg

При голям медиен интерес премина официалната премиера на алманаха "Тенис през три века" - находчиво титулуван от авторския екип като "библията на българския тенис". В присъствието на десетки журналисти, гости и верни приятели на любимата игра луксозното издание беше представено днес в хотел в София. 

Авторите Борислав Костурков, Николай Миразчийски и Ани Дончева, редакторът Николай Драгиев и отговорният редактор и издател Николай Кръстев споделиха с присъстващите част от спомените и емоциите, съпътствали ги през последните 5 години. Толкова им отне положеният огромен труд за създаването на уникалната книга, събрала в себе си 125-годишната история на тениса у нас и 90-годишната история на БФТ.

В 13 глави върху 464 страници е проследено развитието на играта в България от първите стъпки през 1896 г. до наши дни. Отделено е внимание на всички шампиони, на големите звезди, на значимите турнири, провеждани у нас през годините. Подробно представени са и всички български тенис клубове.

По случай издаването на алманаха "Тенис през три века" официални поздравления до българската тенис общност изпратиха международната и европейската федерации - ITF и Тennis Europe, както и мъжката и женската професионални асоциации - ATP и WTA.

Издаването на "Тенис през три века" е по инициатива на президента на БФТ Стефан Цветков. Подробности за алманаха може да намерите на официалния сайт на федерацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини