Предстои нов супер сблъсък Медведев срещу Надал



25-02-2022 08:44 | Tennis24.bg

Без никакви изненади преминаха четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Акапулко, Мексико. Четиримата поставени – Даниил Медведев, Рафаел Надал, Стефанос Циципас и Камерън Нори записаха убедителни победи в два сета и оформиха магически полуфинални дуели. 

В единия полуфинал ще се срещнат Даниил Медведев и Рафаел Надал, като двубоят ще бъде своеобразно повторение на финала на Australian Open от края на януари, когато Матадора направи фамозен обрат от 0:2 до 3:2 сета и спечели рекордна 21-ва титла от Големия шлема.  

Поставеният под номер 1 Медведев се справи с японеца Йошихито Нишиока с 6:2, 6:3. Успехът дойде часове, след като стана ясно, че 26-годишният московчанин ще оглави за първи път в кариерата си световната ранглиста от понеделник след отпадането на настоящия номер 1 Новак Джокович на четвъртфиналите на надпреварата в Дубай. 

„Не е лесно да играеш, след като си получил тази информация по-рано през деня. Целта ми беше първо да спечеля, защото съм тук, за да се опитам да взема титлата. Но определено новината беше страхотна за мен", коментира Медведев, който дебютира на турнира в Акапулко.Руснакът записа 12-а победа в 14 мача през сезона и продължава похода си към 14-а титла в кариерата си.

Рафаел Надал пък елиминира Томи Пол с 6:0, 7:6 (5) и продължи най-силния си старт на сезон с 14-и пореден успех.

"Винаги е специално да излезеш на корта срещу Рафа. Това е шанс за мен за взема малък реванш. Старая се да се уча се от най-добрите, които са той, Роджър (Федерер), Новак (Джокович), Анди (Мъри). Когато загубят след тежка битка, те се опитват при първа възможност да получат своя реванш. Понякога се получава, понякога - не. Това ще опитам да направя и аз срещу Рафа", каза още Медведев.

Миналогодишният вицешампион Стефанос Циципас също достигна полуфиналите след 6:3, 6:4 над Маркос Хирон. Третият в схемата грък ще срещне за място на финала номер 6 Камерън Нори, който се наложи убедително с 6:1, 6:0 над Петер Гойовчик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини