Надал: Горд съм, че преодолях всички трудности (видео)



06-06-2011 00:30 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че да спечели "Ролан Гарос" е най-важното нещо във всеки един негов сезон и затова е особено щастлив. Испанецът отчете, че в най-важния момент е показал максимума от възможностите си, макар Федерер да го е изключително много.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

"Роджър изигра фантастично турнира, а мачът му с Новак бе изумителен. Той нямаше шанс в първия сет днес, но се завърна по страхотен начин във втория и третия.

"Когато той играе по този начин, няма какво да направиш. Аз се борих до последно и опитвах да го поставям в тежки ситуации, каквито той не обича. Мисля че решаващият момент бяха трите точки, които спасих в четвъртия сет," анализира Рафа.

"Моят стил е неудобен за Федерер с тези високи топки, които изстрелвам към него. Днес обаче ми беше трудно, тъй като той се движеше добре и ми създаваше проблеми от бекхенд."

Рафа призна, че се радва на тази победа повече от предишните, тъй като е изразходил много повече усилия от други години и това я прави по-сладка.

"Винаги "Ролан Гарос" е най-важният турнир за мен през сезона. Фантастично е да го спечеля отново и това ще ме направи по-спокоен до края на годината. Чест е за мен, че изравнявам постижението на Борг. Ще опитам да спечеля и догодина.

"Тази шеста титла е специална, тъй като бе постигната много трудно. В случаите, когато се бориш толкова здраво за нещо, удовлетворението е по-голямо. През 2008-а година въобще не успях да почувствам, че съм триумфирал на "Ролан Гарос", тъй като беше твърде лесно. Не бях затруднен изобщо. Сега ситуацията бе различна, но аз оцелях."

Надал отчете, че след невероятния си сезон до момента Новак Джокович все пак ще го изпревари в световната ранглиста. От понеделник Рафа ще води на сърбина едва с 45 точки.

"Пристигнах в Париж с много ниска увереност, тъй като Джокович играеше по изумителен начин. Да загубя четири финала от него ми бе много тежко. Най-горд съм, че преодолях тези моменти и тренирах наистина здраво.

"Сега от мен се иска да сторя същото на Уимбълдън, още утре поемам към Куинс. Ще видим какъв ще е резултатът, след като ми се събират толкова мачове."

"Най-важна за мен бе титлата от "Ролан Гарос". Оттук нататък всеки мач може да реши битката за първото място в ранглистата. Новак обаче със сигурност ще бъде на тази позиция - рано или късно. Може би още на Уимбълдън.

"Напрежението е върху моите плещи в момента, но аз съм готов за това предизвикателство," закани се Надал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини