Григор Димитров започва в Барселона от II кръг (жребий)



17-04-2022 09:49 | Tennis24.bg

Григор Димитров е поставен под №14 в основната схема на турнира в Барселона (категория АТП 500) и ще започне участието си в надпреварата директно от втория кръг. Първият съперник на българина ще бъде определен от дуела между Маркос Гирон (САЩ) и Федерико Кория (Аржентина). При успешно начало за Димитров, в третия кръг той може да срещне водача в схемата Стефанос Циципас. Гръцкият тенисист също започва директно от втория кръг, където ще играе срещу Иля Ивашка или Педро Мартинес. 

До момента Димитров има 4 участия в основна схема в Барселона. Най-доброто представяне на българина е достигането до четвъртфиналите през 2018 г. (загуби от Пабло Кареньо Буста). За последно Григор игра в турнира през 2019 г. (загуби в III кръг от Николас Жари).

В отсъствието на Рафа Надал, шампион от миналата година и общо 12-кратен първенец, надеждите на домакините се крепят основно върху тийнейджъра Карлос Алкарас. Младокът попадна в горната половина на схемата, като дуел с водача в листата Стефанос Циципас е възможен още на четвъртфиналите. 

В долната част на схемата личат имената на Каспер Рууд, Диего Шварцман, Пабло Кареньо Буста, Феликс Оже-Алиасим и др. 

ОСНОВНА СХЕМА В БАРСЕЛОНА

Припомняме, че Григор Димитров направи силен старт на сезона на клей в Европа и достигна до полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло (отстъпи пред Алехандро Давидович Фокина). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини