Адрияно Дженев триумфира с титлата на двойки в Хасково



22-04-2022 18:15 | Tennis24.bg

Адрияно Дженев спечели титлата по двойки на международната надпревара от втора категория на ITF в Хасково. Състезанието е с повече от 20 годишна история. Във финалната среща Дженев и Никола Зекич от Сърбия победиха с 6:3, 3:6, 10:5 Саша Маркович и Вук Радженович от Сърбия.

По-рано днес Адрияно се класира и за полуфиналите на сингъл. На четвъртфиналите Дженев се наложи с 6-0, 6-2 над Мачей Кош от Полша. Вчера Адриано елиминира №1 в схемата Макс Батиутенко от Казахстан с 6:4, 6:0. На полуфиналите Дженев ще играе срещу Илия Максимчук от Украйна.

№5 в схемата при юношите Динко Динев също се класира за полуфиналите на единично. Той победи с 6:4, 6:4 Ислам Оринбасар от Казахстан. Това е трета поредна победа за Динко при само един загубен сет. За място на финала Динев ще играе срещу №8 в схемата Никола Зекич от Сърбия.

15-годишната пък Елизара Янева продължава с великолепното си представяне във втори пореден турнир. Талантливата българка стигна до полуфиналите предната седмица на турнира от първа категория в Пловдив.

Сега Янева отново е на полуфинал. Днес Елизара направи отрат и се наложи с 0:6, 6:4, 6:4 над четвъртата поставена Катерина Лазаренко от Украйна. За място на финала българката ще играе срещу втората в схемата Ана Зирянова от Русия.

Със спечелените точки в последните две седмици Янева ще пробие в топ 200 на световната ранглиста за девойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини