Кареньо Буста изгърмя на старта на Sofia Open



29-09-2022 18:07 | Станко Димов

Швейцарецът Марк-Андреа Хюслер записа една от най-големите победи в кариерата си до момента. 26-годишният тенисист се наложи с 6:3, 3:6, 6:2 над втория поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) и се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2022. Двубоят продължи 1:42 часа, а Хюслер приключи срещата в серия от четири последователно спечелени гейма. 

Още от началото на мача швейцарецът загатна, че е готов да се конкурира със световния №14. Началният удар на Хюслер функционира на висота и той не позволи на Кареньо Буста да стигне до точка за пробив. В същото време швейцарецът успя да нанесе своя удар в четвъртия гейм, което се оказа достатъчно за успех в откриващия сет. 

През втората част Кареньо Буста успя да отговори на предизвикателството. Испанецът стигна до първия си пробив в осмия гейм на сета, след което затвърди с гейм на 0 и изравни резултата. Финалният трети сет започна с равностойна игра и в първите 4 гейма пробиви нямаше. Хюслер обаче беше запазил най-доброто от себе си за финала и след серия от 4 последователни гейма на сметката си се поздрави с успеха. 

„Изключително щастлив съм от начина, по който сервирах. Играх тук преди години, тогава също се справих добре. Категорично това е една от най-големите победи в кариерата ми. Идвам от турнир на открито и ми трябваше известно време да свикна с условията тук, но мисля, че се справям добре“, каза Хюслер в интервюто на корта. 

На четвъртфиналите той ще играе с поляка Камил Майхжак. „Играх с него два пъти, бяха равностойни срещи. Определено е качествен тенисист. В последните месеци прогресира. Смятам, че имам своите шансове, особено ако играя както днес“, добави Хюслер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини