Sofia open създаде история! Изцяло женски съдийски екип ръководи мачовете в София01-10-2022 00:41 | Tennis24.bg

Тази седмица на турнира Sofia Open бе създадена история. За първи път изцяло женски съдийски екип беше назначен за събитие от ATP Tour. Освен това супервайзерът на ATP, турнирният директор и шефът на съдиите в София също са жени. Директорът на турнира Кей Годкхинди обясни защо това е вълнуващ аспект на събитието. 

„Отборът на турнира беше изграден от хора, които просто обичат това, което правят", каза Годкхинди. „Участвала съм в организирането както на мъжки, така и на женски турнири. Те имат своите специални изисквания, но в крайна сметка най-важното нещо е да продължаваме да се стремим да предоставяме най-добрия турнир", допълни Годкхинди.

Ан Ласер е ATP Supervisor за ATP 250 в София. Ласер е първата жена, която изпълнява тази роля.
„Мисля, че е чест да бъда първата жена. Работих като съдия на стол за ATP преди много време. За мен е чест, гордея се с това", заяви Ласер.

Една от съдиите на стола в София, Орели Турт, добави: „Мисля, че това е страхотна идея от ATP. Това просто показва, че полът няма значение. Дали сте жена или мъж, важното е да сте добър съдия и това се опитваме за показваме през цялата седмица. От друга страна, бих казала, че е ще е още по-добре, когато това остава незабелязано. Така в един момент ще бъде обичайно да има много жени в турнирите на ATP."

За първи път в историята на ATP и четирите мача на централния корт в четвъртък бяха ръководени от жени съдии.

Старши директор на съдийската администрация на ATP Али Нили сподели: „Отделът за съдийство на ATP дава приоритет на високото представяне и разнообразен съдийски екип. Турнирът в София е пример за нашите успешни усилия в тази посока. Въпреки че пътят към прогреса е дълъг, ние се гордеем с посоката, в която се движим, и бъдещето изглежда светло."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини