Синер: Невъзможно е да се сравнявам Рафа, Ноле и Роджър



01-10-2022 14:06 | Tennis24.bg

Шампионът от последните две години Яник Синер се класира за полуфиналите на Sofia Open 2022. Поставеният под №1 в схемата победи с 6:2, 6:3 Александър Вукич (Австралия) в третия двубой от програмата за деня. Срещата в „Арена Армеец“ продължи 80 минути. Ето как коментира италианецът поредната си победа в София:

Яник – 11 поредни победи в София. Ще броим ли заедно до номер 13?
Все още имам да извървя дълъг път, със сигурност. Мисля, че мога да съм доволен от мача си днес. Играх добре. Имах малък спад, но мисля, че успях да се възстановя от 4:3 и го завърших 6:3. Ще се опитам да бъда готов за следващия мач и тогава ще видим как ще е.

Тази година се роди ново съперничество – между вас и Карлос Алкарас. Той каза, че новата голяма тройка в тениса ще бъдете той, вие и Александър Зверев. Съгласен ли сте с това и оказва ли това допълнително напрежение върху вас?
За мен е невъзможно да сравнявам Рафа, Ноле и Роджър с когото и да било. Те направиха невероятни неща не само на тенис корта, но и извън него. Вдъхновиха толкова много хора. Честно казано, единственото, за което мисля, е да се подобрявам всеки ден. Днес имах своите спадове и ще обсъдим защо и какво бих могъл да направя по-добре, защото искаме да повиша нивото си. Това е основната ми цел. С Карлос вече играхме няколко пъти. Изиграхме добри мачове, мачове на високо ниво. Срещу Саша съм играл не толкова много, но винаги е удоволствие да играя срещу тези момчета. Но да говоря за бъдещата Голяма тройка – не искам да казвам нищо. Защото първо не знаем кой ще бъде това… Да, да видим в бъдеще. Това е единственото, което можем да направим. Ще видим. Чувствам се привилегирован, че Карлос ме слага в сметките, със сигурност. Както казах – ние сме добри приятели. И извън корта, и на корта се опитваме да даваме всичко от себе си. Но така или иначе той е спечелил много повече от мен в момента. Така че е в различна позиция.

Докато говорим за Голямата тройка – Надал, Федерер и Джокович, вашият идол – Федерер изигра своя прощален мач и какво мислите за Лейвър Къп, бихте ли искали да играете в такова състезание?
Първо – Лейвър Къп е много, много хубаво събитие. Само най-добрите играчи могат да влязат там. Тази година ми беше трудно да играя, защото имаше Купа Дейвис, след това – Лейвър Къп, така че решихме да тренираме в седмицата на Лейвър Къп, защото трябваше да изградим малко по-силно тяло за последната част от сезона. Говорейки за Роджър – както казах преди – тези играчи, особено той, вдъхновяват толкова много хора по целия свят. Гледах последния мач, но не мисля, че има значение самият мач. Беше емоционално за всички фенове на тениса. И не само. Аз също се развълнувах заради това, което той направи. Не го познавам толкова добре, когато отидох в Тура, той беше контузен. Не го видях много. Но това е тежка загуба за тениса.

В схемата тази година има петима италианци. Вие ли сте причината?
Честно казано не. Всички те са различни хора, различни играчи. Всички са невероятни играчи. Заедно имахме много Челънджъри в Италия, много Фючърси, така че хората в страната могат да тренират и да се опитат да влязат в ATP Тура. Говорейки за това – имаме много играчи, което е хубаво за страната ни. Хубаво е да видя и Лоренцо на полуфинал. Надяваме се, че и двамата можем да играем добър тенис. Не само тази седмица, но и през останалата част от сезона. Явно е много хубаво за страната ни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини