Лазаров се класира за основната схема на Чалънджър-а в Роан



07-11-2022 16:45 | Tennis24.bg

Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира на твърда настилка в зала от сериите "Чалънджър" във френския град Роан с награден фонд 90280 евро. 

Във втория кръг на квалификациите Лазаров победи с 6:2, 3:6, 6:0 естонеца Марк Лаял за час и 30 минути. В първия кръг на пресявките Лазаров се наложи над мароканеца Елиот Беншетри с 6:4, 6:1.
 
Българинът поведе с 5:1 в първия сет и го спечели с 6:1. Във втората част Алекс допусна пробив за 1:3, а това се оказа достатъчно на естонеца, за да прати мача в решителен трети сет. В него обаче Лазаров имаше пълно надмощие и успя да спечели с 6:0.

За успеха си Лазаров заработи 5 точки за световната ранглиста.
 
Димитър Кузманов и Адриан Андреев пък ще започнат директно от основната схема на турнира.

По-късно днес Кузманов ще играе срещу №1 в схемата и №79 в световната ранглиста Раду Албот от Молдова. Андреев ще стартира утре срещу №260 в света Артур Фис от Франция. При победи Кузманов и Андреев ще играят един срещу друг във втория кръг.

Кузманов и Андреев са записани като тандем в турнира на двойки. Там Александър Лазаров ще играe заедно с друг българин Радослав Шандаров. Александър Донски пък ще си партнира с Петрос Циципас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини